Likepersons­­ordningen

Snakk med noen som forstår hvordan det er å være forelder til et hjertesykt barn. Våre likepersoner tilbyr støtte, veiledning og hjelp.

Hva er en likeperson?

En likeperson er en som har opplevd noe av det samme selv. En likeperson skal ikke besvare eller veilede i medisinske spørsmål, eller uttale seg som fagperson om diagnoser og prognoser. Han eller hun skal heller ikke ta over eller løse utfordringene til andre.

En likeperson har taushetsplikt og et ansvar for å være lyttende, støttende og ivareta den andre i samtalen. Du kan stole på en likeperson!

Kom i kontakt med en likeperson

Likepersonstelefonen betjenes av flere personer som veksler på vaktene. De er tilgjengelige for en prat, og kan også sette deg i kontakt med likepersoner innen ulike saksområder. 

Egen erfaring

Likepersonsarbeidet er firvillig arbeid som baserer seg på personlig overføring av erfaringsbasert kunnskap.

Hensikten er å gi hjelp og støtte etter behov og er et supplement til omsorg fra familie, venner og hjelpeapparat. 

Vårt likepersonsarbeid er basert på frivillig støtte.
Ditt bidrag er kjærkomment.

Mange foreldre trenger noen å lene seg til når det røyner på. Noen ganger behøver de bare en å snakke med.

Minst like ofte trenger de hjelp til å finne ut av regler, rettigheter og muligheter for hjelpemidler og støtte, tips om tilrettelegging på skolen osv. Da kan det være godt å ha en likeperson som har opplevd noe av det samme selv.

Bli en likeperson

Den som ønsker å bli likeperson tilbys kurs i regi av Foreningen for hjertesyke barn for å få en solid opplæring og bli kvalifisert. Likepersonen må ha fylt 18 år og ha vært medlem i minst 2 år.

Alle må signere taushetserklæring og forplikte seg til å følge retningslinjene for likepersonsarbeid i foreningen.

Ønsker du å engasjere deg i foreningens likepersonsarbeid eller vil du finne ut mer om dette kan være noe for deg, tar du kontakt med ditt fylkeslag eller sender en mail til likeperson@hjertebarn.no